Het Binnenste Buiten Leren Team

Het Binnenste Buiten Leren programma wordt uitgedragen door een team van professionals. Deskundig opgeleide coaches met een pedagogische achtergrond en ervaring met de doelgroep, die werken vanuit diverse locaties in Nederland én België. Het team zal zich in de komende maanden verder uitbreiden, met meer locaties verspreid over het land.

 

De coaches die werken met het Binnenste Buiten Leren programma conformeren zich aan de richtlijnen van beroepscoaches in Nederland én België en werken volgens een gedragscode waarmee de veiligheid en het welzijn van deelnemers aan cursussen gewaarborgd is.

 

Als school kunt u kijken of er een Binnenste Buiten Leren Trainer in uw omgeving actief is.

Door het contactformulier in te vullen, stellen wij u graag in verbinding met een trainer voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.


Ook Binnenste Buiten Leren Trainer worden?

Ben jij opgeleid als Paardencoach en heb je ervaring in het onderwijs?

Heb je ervaring en vooropleidingen op het gebied van pedagogiek, kindercoaching of hulpverlening? 

Heb je een netwerk met scholen of ben je bereid scholen zelfstandig te benaderen?

En wil jij met ons uniek Binnenste Buiten Leren programma aan de slag?

Kijk dan op onderstaande pagina, klik op de knop om de mogelijkheden voor deelname te bekijken!


Het Team

Momenteel worden trainers uit diverse provincies opgeleid om in het nieuwe schooljaar het programma Binnenste Buiten Leren aan te bieden aan scholen.

We stellen graag alvast enkele trainers met een licentie aan u voor. Ons team zal de komende maanden nog verder uitbreiden.


Renilde Bersi - Hooge Mierde

Bij Renilde Bersi is Binnenste Buiten Leren mogelijk op haar locatie in Hooge Mierde -tegen de Belgische grens aan-. Zij is in het bezit van 3 lieve stoere IJslandse paarden die sinds 2019 al meedoen met de Pony Power voor Kids trainingen. Ze heeft al verschillende groepjes jongens en meisjes succesvol mogen begeleiden en heeft ook ervaring in het coachen van ouder-kind combinaties. Renilde is opgeleid als leerkracht en remedial teacher en heeft daarnaast verdiepingen gevolgd in de psychomotoriek en het coachen met behulp van paarden. Samen met Milou van Laak vormt zij het team dat scholen in de regio Zuid-Oost Brabant ontvangt. 


Milou van Laak - Moergestel

Mijn naam is Milou van Laak. Samen met mijn man Bart en onze kinderen Suze en Tjeu wonen wij in het buitengebied van Moergestel. Na 11 jaar werkzaam te zijn geweest op een super leuke school in Oirschot, heb ik in 2019 de overstap gemaakt naar het speciaal basisonderwijs. Momenteel werk ik 2 dagen per week op SBO Mozaik in Oisterwijk. Daarnaast heb ik mijn eigen praktijk “Sterk en Trots”. U kunt bij mij terecht voor bijles en sociale vaardigheidstrainingen: Pony Power voor Kids. In vakantieperiodes organiseren wij ook nog leuke ponydagen voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op mijn website www.sterkentrots.nl

Renilde Bersi en ik gaan samen het programma Binnenste Buiten Leren aanbieden voor scholen. Bewegend en spelend leren in de buitenlucht daar worden wij én kinderen blij van. Doen, ervaren en leren met onze 3 superpony’s, hoe leuk is dat!  Graag tot ziens!

Met vriendelijke groet,  

 

Milou van Laak


Linda van de Bool - Reuver

Hoi! 

Mijn naam is Linda Kersten-van de Bool en samen met mijn man, zoontje en onze 2 paarden, 2 honden en 2 katten woon ik in Reuver, vlakbij de Duitse bossen. 

 

Vanuit mijn roots als verpleegkundige ben ik het onderwijs ingerold en werk ik momenteel met kinderen met een rugzak. Een aantal jaar geleden heb ik de opleiding Equine Assisted Coaching gedaan aan de Keulseweg en heb ik mijn droom kunnen verwezenlijken met mijn bedrijf coaching@Linda's. Om mijn passie voor dit vak en de jeugd te combineren ben ik tevens Paardenkracht voor Pubers Trainer. Vanwege het enorme effect van deze training zie ik het Binnenste Buiten Leren programma als een waardevolle toevoeging voor scholen om dit duurzaam te verankeren. Ik zeg 'buiten aan de slag en iedereen doet mee!' 


Natascha Steegh - Venlo

Mijn naam is Natascha Steegh. Ik heb mijn eigen praktijk, Kadanz.  Ik begeleid kinderen, jongeren en hun ouders met inzet van onze paarden. Buiten in de natuur, actief bezig zijn! We wonen in de Boekend, bij Venlo. We hebben een kleine kudde met 3 paarden en een ezeltje aan huis staan.

Na het afronden van mijn SPH-opleiding (Sociaal Pedagogische Hulpverlening) ben ik aan de slag gegaan in de Jeugdzorg, waar ik altijd met veel plezier hebt gewerkt.

Daarnaast ben ik trainer bij VanMontfoort, waar ik trainingen geef aan (jeugd)hulpverleners.

Bij Kadanz leren kinderen op een actieve, ervaringsgerichte manier, samen met, of in het bijzijn van paarden. De paarden geven direct feedback op gedrag en emotie. Kinderen leren hierdoor wat wel en niet werkt.

 

Werken vanuit een systemische benadering is hierbij het uitgangspunt. Dit komt ook terug in het Binnenste Buiten Leren programma.  Ik kijk er naar uit om hierover met scholen in gesprek te gaan.


Bart Cillekens - Weert

Bart Cillekens is onderwijsprofessional. Als docent, docent-trainer en teamleider begeleidt hij kinderen niet alleen op school, maar ondersteunt deze ook vanuit zijn eigen bedrijf in leerontwikkeling. Hij werkt samen met Marije Schreven onder de naam Hoeve 77 Studiebegeleiding & meer. Met aandacht voor de individuele kwaliteiten van elk kind bieden zij begeleiding in leerontwikkeling aan en laten kinderen graag vanuit hun eigen kracht ontdekken.

Kijk voor meer info op: Wie zijn wij? – Hoeve77 Studiebegeleiding


Marije Schreven - Weert

Marije Schreven heeft ervaring als ambulant begeleider, onderwijsassistent, coach en leerlingbegeleider. Samen met Bart Cillekens biedt zij vanuit haar passie en ervaring kinderen begeleiding aan op weg naar zelfbewuste jong-volwassene, onder de naam Hoeve 77 Studiebegeleiding & meer.. Met oog voor ieders kwaliteiten en een eigen inbreng in het leerproces motiveert zij kinderen en jongeren om te groeien. Wie zijn wij? – Hoeve77 Studiebegeleiding